עיצוב משרדים

במרדף אחרי ה-Work Life Balance, ועם שעות עבודה ארוכות ורבות בכל יום – אי אפשר להפריז בחשיבות עיצוב המשרדים.
העובדים מצפים לקבל מסביבת העבודה תחושה נעימה ומזמינה. מקום אליו טוב להגיע בכל יום ולהעביר בו את רוב היום.
משרדים מעוצבים בחכמה, לא רק מאפשרים לעובדים לעבוד טוב יותר, אלא גם משמשים כיתרון תחרותי בשוק, מגבירים פרודוקטיביות ומייצרים בידול תדמיתי חשוב.
תהליך עיצוב המשרדים מתחיל בהבנת אופי החברה, צרכי העובדים והמטרות שונות. כדי ליצור את סביבת העבודה האופטימלית, חשוב לי ללמוד את מערכת הקשרים בארגון, תהליכי העבודה, דרישות טכניות, מספר עובדים בכל מחלקה ואופי העבודה של כל עובד. כל אלה משפיעים על חלוקת החלל, המשפיעים בתורם על היצירתיות והפרודוקטיביות. במסע מרתק ובתהליך נעים ופורה, נשלב בין תאורה מדויקת, יצירת מרחבים חברתיים והתאמת העיצוב לשפה המיתוגית של החברה. בסופו של תהליך, ניצור מתחם עסקי וחברתי מזמין, שכיף להגיע אליו בבוקר.

פרויקטים נבחרים

מהי חשיבות העיצוב למשרד?

משרד מעוצב הוא כרטיס הביקור של העסק והאווירה המאפיינת אותו משפיעה על הרושם הראשוני של המבקרים בו. משרד מעוצב ישדר אווירה נעימה ומקצועית, וסגנונו יתרום לבידול העסק ויתאים למיתוג החברה. תכנון נכון יסייע בשמירה על תקשורת יעילה בין אנשי הצוות, יעודד יצירתיות ויביא למחויבות גבוהה לארגון.

כיצד עיצוב פנים תורם לרמת היעילות של העובדים?

למשרד יש מספר שימושים:

במשרד עובדים, מקיימים ישיבות, אוכלים, מתרעננים ומקבלים קהל. בראשית תהליך העיצוב נחלק את החלל לסביבות עבודה אישיות, חדר ישיבות, מטבחון, דלפק קבלה (שייבנה רק במידה והוא מתאים לתפישה הארגונית של העסק), שירותים ועוד. כאשר בין אלו נוצרת זרימה הרמונית – האווירה במשרד משתנה לטובה ותומכת ביצירתיות, יעילות, ותחושה של שייכות ונוחות. כדי ליצור את ההרמוניה הנחשקת רצוי שיתקיימו שלושה מוטיבים.

שלושת המוטיבים שיתרמו לשיפור הביצועים

תכנון נכון הוא הבסיס ליצירת זרימה הרמונית בין החללים השונים וזה בא לידי ביטוי בשלושה מאפיינים: תאורה ו/או תאורה טבעית, יצירת מרחבים המעודדים תקשורת בין אישית ואומנות ועיצוב.

תאורה

בני אנוש זקוקים לאור טבעי על מנת לווסת את מצב הרוח, לחוות תחושת רווחה וליהנות משינה בריאה. במחקר שנערך ב- 2014 ופורסם ב Journal Clinical Sleep Medicine (כיצד חשיפה לאור יום משפיעה על איכות השינה, פעילות גופנית ואורח חיים) נמצא כי עובדים הממוקמים באזורים ללא חלונות חוו ירידה באיכות החיים שבאה לידי ביטוי בריבוי בעיות בריאותיות ותחושת חיוניות. כמו כן נמצא כי עובדים שנחשפו למעט אור יום ישנו כ 46 דקות פחות וכי עובדים שלא נחשפו כלל לאור יום חוו ירידה משמעותית בתפקודים ואיכות השינה שלהם נפגמה באופן משמעותי. המסקנה המתבקשת ברורה – משרדים מתפקדים התורמים לרמת החיוניות של העובד נדרשים לתאורה טבעית ככל הניתן בין אם מדובר על מיטוב האור הטבעי על ידי הכפלתו בחלל ובין אם מדובר על שחזור אור טבעי באמצעות תאורה מתאימה.

יצירת מרחבים המעודדים תקשורת בין אישית

אחת הטענות המרכזיות של עובדים בתקופת הקורונה נובעת מהקושי "לסגור פינות" בפשטות ובקלות, כיוון שדברים שהיו נידונים בחופזה ב"שיחת מסדרון" דורשים כיום זימון לפגישת זום. האדם זקוק לקשרים חברתיים על מנת לתפקד טוב יותר, לחוות תחושת אושר ולשפר את איכות חייו. מרחב המעודד תקשורת בין אישית יכלול מסדרונות מוארים ורחבים המעודדים שהיה ושיח נעים, מטבחים מאובזרים במכונות קפה, מדרגות המעוצבות בחוכמה וחדרי שירותים מרכזיים. כל אלו עונים על הצרכים הבסיסיים ביותר של האדם המודרני – כולנו צריכים קפה, כולנו צריכים לעבור בין הקומות וכולנו צריכים להתפנות. סטיב ג'ובס למשל הציב את חדרי השירותים בקומה האמצעית של משרדי "פיקסר" וזאת על מנת ליצור כמה שיותר אינטראקציות בין עובדי החברה. בחברת הטכנולוגיה הנורבגית "טלנור" חוו גידול של 20% במכירות הרבעוניות בעקבות שינוי בפריסת מכונות הקפה, למעשה הם החליפו את 20 מכונות הקפה שהיו ברשותם במכונת קפה אחת ששירתה 120 עובדים. ומה לגבי חדרי מדרגות? אחת הדרכים לעודד תנועה בקרב העובדים היא להציב את המדרגות במרכז, וככל שאלו נגישות יותר כך העובדים נוטים להעדיף אותן על פני המעליות והתוצאה- מפגשים תכופים יותר, שילוב של פעילות גופנית התורמת ליעילות התפקודית וכמובן חיסכון בחשמל.

אומנות ועיצוב

בשונה מהנהוג לחשוב ישנן הסחות דעת בעלות השפעה חיובית ובעיקר כאשר מדובר על אומנות. ד"ר קרייג נייט, מומחה לפסיכולוגיה של מרחבי עבודה ומרצה באוניברסיטת "אקסטר" בבריטניה טוען שהעשרת החלל בפריטי אומנות תורמת לתחושת האושר של הפרט ומשפרת את ביצועיהם, בסקר שנערך ע"י קהילת העסקים למען האומנות (ארגון ללא כוונות רווח המעודד לשלב אומנות במרחבי עבודה) נמצא כי 82% מהעובדים העידו שאומנות היא מרכיב חשוב בסביבת העבודה ו73%  טענו שהשקפתם לגבי החברה שבה הם מועסקים תשתנה אם האומנות תוסר מהקירות. אומנות מעוררות מחשבות חיוביות, מעניקה השראה ובעלת השפעה רבה על שביעות הרצון של העובדים ומידת היעילות שלהם. 

עובדים תופסים משרד מעוצב כמרחב נוח המעניק להם משמעות, משרד מואר ומזמין מאפשר לשמור על יציבות תעסוקתית ולשקול דברים לחיוב. 

תהליך עיצוב משרדים והתאמתו למיתוג הארגוני

עיצוב המשרד וסביבת העבודה יבוצע בהתאם לדרישות ולאילוצים של החלל, תוך כדי התאמתו למאפיינים הדמוגרפיים של העובדים, לתפיסה העיצובית של החברה, למיתוג העסקי ולתקציב שיקבע. ראשית התהליך כולל מחקר צרכים והתאמת הדרישות  ללקוח, אלו יהוו את הבסיס לכתיבת תוכניות נקודות החשמל, התאורה, מים , אינסטלציה, חלוקת החלל וחלוקת התקציב בהתאם לשלבי הפרויקט, את התוצאה הסופית ניתן לראות באמצעות הדמיות D3 שיופקו עבור הלקוח. כאשר הליווי והפיקוח על העבודה הקבלנית בשטח נעשה באמצעות מעצבת הפנים וצוותה. 

ליז זומר היא מעצבת פנים עתירת ניסיון בתחום עיצוב סביבות עבודה לרבות עיצוב מרחבים שיתופיים ומשרדים. הידע הרב שצברה מסייעים לה להתאים את עיצוב המשרד למיתוג השיווקי ולתכנן אווירה המתאימה למאפייני הקהל שאליו פונה החברה.

לתיאום פגישת היכרות ללא התחייבות

אתר זה מוגן ע"י reCAPTCHA של Google מדיניות פרטיות וגם תנאי השימוש חלים.